Koru Sigorta 2018’in İlk Yarıyıl Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Koru Sigorta, 2018 yılı ilk yarısında 186.7 milyon TL prim üreterek 10.2 milyon TL net kara ulaştı. Koru Sigorta, geçen yılın aynı dönemine göre prim üretiminde yüzde 55, net karda ise yüzde 235 oranında artış gerçekleştirerek, sektörün karlı şirketi olmaya devam etti.

2018 yılı ilk yarısının, Koru Sigorta’nın hedeflerine ulaştığı ve karlı büyüme kaydettiği bir dönem olduğunu belirten Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin, şirket portföyünün uzun vadeli stratejiler ışığında geliştirilmeye devam edildiğini ve motor dışı branşların portföy payının artırıldığını söyledi.

Şahin, “2018 yılının ilk altı ayındaki gerek global gerekse Türkiye ekonomisindeki olumsuzluklara rağmen şirket olarak motivasyonumuzu yitirmeden operasyonel verimlilik ve müşteri odaklı yaklaşımımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2018’de motor dışı branşların payını artırarak dengeli bir portföy yaratmaya, pazar payımızı korumaya, acente kanalımızın karlılığını iyileştirmeye devam etmekteyiz. Sektörde yer alan şirketlerin teknik kâr rakamlarının genel giderleri hangi oranda karşıladığı baz alındığında Koru Sigorta’nın ilk 5 şirket arasında yer aldığını görmekteyiz. Koru Sigorta'nın bilanço karından ziyade teknik karlılık performansının üst seviyede olması bundan sonra ki dönemlerde de bu performansın diğer rasyolar da göz önüne alındığında, sürdürülebilir bir şekilde devam edeceğini göstermektedir. Tüm bu hedeflerimizi gerçekleştirirken de müşterilerimizin memnuniyetini artırmak odak noktamızı oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Bilgi İçin:
Andaç Baran
0216 456 73 53 - Dahili 683 / andac.baran@korusigorta.com.tr

numarasından bizler ile iletişime geçebilirsiniz